לכידת נחשים
כשאתם שומעים פסס… פסס… בחצר, למרות שאף אחד לא נמצא באזור, כנראה שיש לכם אורח מסוג אחר. נחש חביב או לא חביב שהגיע לבקר. מה עושים? בתור התחלה, תנשמו עמוק ותירגעו.
ברוב המקרים הנחש הוא לא ארסי, וכל מה שהוא רוצה, תאמינו או לא, זה רק לברוח מהחצר ולהפסיק להפחיד אתכם.
אז איך מתנהגים כשגיליתם נחש בחצר? ומה הקסם שמפעיל לוכד הנחשים כדי לתפוס את הנחש? האם אתם גם יכולים לעשות אותו? כל התשובות במאמר שלפניכם.
איך מתנהגים כשגיליתם נחש בחצר (לתדהמתכם)?
עבור רוב האנשים לפגוש נחש בחצר של הבית, זו טראומה. לכן, הצעד הראשון המומלץ הוא קודם כל להירגע. לקחת כמה צעדים אחורה בעדינות כדי לא להבהיל את הנחש, להוציא את הטלפון ולצלם אותו.
לצלם? למה לצלם? מאוד פשוט. אחרי שיש לכם תמונה של הנחש, תוכלו להיכנס למאגרים ייעודיים באינטרנט ולגלות באיזה סוג של נחש מדובר. האם הוא ארסי או לא. ככה, תדעו מה מידת הסיכון וגם, מה להגיד ללוכד הנחשים.
השלב הבא הוא לסגור ככל שניתן את האזור שבו הנחש מסתתר. אם מדובר בחצר, סגרו את כל הפתחים האפשריים, כדי שלנחש יהיה פחות איפה להסתתר.
הסיבה היא, משום שכאשר הנחש מרגיש מאוים, הדבר הראשון שהוא עושה זה לחפש מקום מסתור מתאים. כשזה קורה, מאוד קשה לאתר את המיקום שלו והלכידה הופכת למורכבת ויקרה יותר.
ומה עושה לוכד הנחשים?
לוכד נחשים מקצועי יבחין מיד בסוג הנחש ויכיר את אופי הפעולה שלו. הלכידה עצמה מורכבת משני שלבים. בשלב הראשון הלוכד יגרור את הנחש לפינה ושם, הוא ישתמש בכלים מקצועיים כדי לתפוס את הנחש באזור הראש עם יד אחת ועם היד השנייה את שאר הגוף.
משם, מעבירים את הנחש לכלוב מתאים ומשחררים אותו בטבע. האם אתם יכולים גם לעשות מה שלוכד עושה? מסתבר שלא. נדרשת למידה ומיומנות כדי לדעת לתפוס את הנחש בלי סיכון.
לסיום, חשוב לזכור שנחשים מתאפיינים בזריזות מפתיעה ולכן, לא כדאי לנסות לתפוס אותם לבד.
מאמרים
בגלל טרמיטים: בתי עץ של עולים בסכנת קריסה
ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת דנה בצורך לספק פתרון מהיר לרבבות עולים ששוכנו בתחילת שנות ה-90 בבתי עץ בדרום הארץ. אחד מהם הוא ח"כ טיבייב מקדימה, שהזהיר כי כרסום
הדברה ביולוגית: מחסלת ושמה תנשמת
רוצים להיפטר מחולדות, עכברים ומזיקים אחרים? תשכחו מהדברה כימית. הדבר הבא בתחום הוא הדברה ביולוגית׃ באמצעות תנשמות. זואולוג: "התנשמת היא מכונת ציד, שמסוגלת לאכול בלילה אחד 10 חולדות". אגרונום עיריית
מדריך: כך נעשה הדברה בבית
מי רשאי להדביר ואיך ניתן לבדוק זאת? מהם הסיכונים הכרוכים בהדברה? האם היא פוגעת בסביבה? מהם המחירים הסבירים? לכבוד הקיץ שבפתח ריכז צוות מידרג מידע שעשוי לסייע למי שמבקש להיפטר
מחקר ישראלי: קשר בין הפרעות קשב לחומרי הדברה
40% מהמשתתפים במחקר ישראלי שנערך בימים אלה, כולם תושבי יישובים חקלאיים, דיווחו שלפחות אחד מילדיהם סובל מהפרעות קשב וריכוז. הממצא מצביע על קשר אפשרי בין העלייה בשכיחות ההפרעה לבין השימוש